Diensten
Afbeelding EPCE

Vloerafwerkingen

 
TWINPOX en TWINDUR Vloerafwerkingen:
 
Kunstharsvloeren zijn verkrijgbaar in een groot aantal uiteenlopende types vanaf lichte afdichtingslagen, tot hooggevulde coatings en gietvloeren tot duurzame troffelmortels. Afhankelijk van de wensen van de klant en de specifieke eisen die door deze worden gesteld, stellen wij U het meest geschikte systeem voor. De know-how en de jarenlange ervaring van EPCE Bouwstoffen staat daarbij garant voor een kwaliteitsvolle aanpak.
 
De volgende systemen kunnen we u onder andere bieden: 
  • Coatings
  • Gietmortelvloeren
  • Troffelmortelvloeren 
Coating:
 
 
Vloercoatings zijn de dunste vloerbekledingen op kunstharsbasis, dewelke op de markt beschikbaar zijn. De meest gangbare systemen zijn op basis van epoxyharsen of polyurethaanharsen. Vloercoatings zorgen voor een stofvrije vloer, zijn slijtvast en vloeistofdicht. Zij kunnen zowel worden gebruikt als afwerklaag bovenop andere kunststofsystemen of als onafhankelijk ysteem. In het laatste geval worden 2 of 3 lagen voorzien afhankelijk van de toepassing. In tegenstelling tot de epoxycoating heeft de polyurethaan coating het voordeel krasvaste eigenschappen te bezitten en daarenboven UV-bestendig te zijn.
 
Toepassing:
Vloercoatings worden vooral toegepast in ruimtes met lichte tot middelzware mechanische belasting.
 
Toepassingsgebied:
Garages, machinekamers, technische ruimtes, opslagplaatsen,...
 
 
Gietvloeren:
 
 
Gietvloer zijn dunlagige zelfvloeiende systemen gaande van 1 tot 5 mm dikte op basis van epoxy- of polyurethaanharsen. Deze systemen zijn zoals de coatings slijtvast en vloeistofdicht, doch beter bestand tegen mechanische belasting. Deze systemen zijn bovendien ook leverbaar in een anti-statische uitvoering.
 
Toepassing :
Gietmortelvloeren zijn de meest gangbare systemen en worden toegepast in ruimtes waar er middelzware tot zware mechanische belastingen te verwachten zijn.
 
Toepassingsgebied:
Garagewerkplaatsen, opslagruimtes, magazijnen, industriehallen, publieke ruimten, productieruimten, e.d.
 
Troffelvloeren
 

Troffelvloeren worden normaal geplaatst worden op een dikte van 5 mm. De meest gangbare zijn deze op basis van epoxyharsen. Voor speciale toepassingen wordt ook soms gekozen voor systemen op polyurethaanbasis. Deze vloeren zijn van nature uit anti-slip en zeer goed bestand tegen hogere mechanische belastingen.
 
Toepassing:
Door hun specifieke eigenschappen worden deze systemen vooral toegepast waar zware mechanische belastingen worden verwacht of waar er overvloedig met water of andere vloeistoffen wordt gewerkt.
 
Toepassingsgebied: grootkeukens, werkhuizen, slachthuizen, vleesverwerkende nijverheid, zware industrie,
 
 …