Diensten
Afbeelding EPCE

IR INJECTIESYSTEMEN

 
IR INJECTIESYSTEMEN omvatten een ruim programma aan injektieharsen, welke toepasbaar zijn bij het injecteren van scheuren, zowel verlijmend, flexibel en waterkerend. Verder beschikt EPCE over een ruim assortiment polyurethaan en acrylaat (gel) gebonden injectiesystemen voor het afdichten van grote lekkages in bijvoorbeeld onderwaterbeton, damwandkuipen, bouwkuipen en het uitvoeren van grondstabilisaties.
 
De basis injectiesystemen zijn:
 
Epoxhars systemen
Polyurethaan systemen
Acrylaat (gel) systemen
 
IR (injectiehars) Systemen Productomschrijving Toepassingsgebied
        
Epoxyhars gebonden systemen PDS+MSDS
        
IR Constructief
Een oplosmiddelvrije, laag visceuze, injectiehars op basis van gemodificeerde epoxyharsen met uitstekende mechanische eigenschappen
Verlijmend injecteren volgens CUR aanbeveling 56, klasse I1 en I2
IR Constructief MV
Een oplosmiddelvrije injectiehars op basis van gemodificeerde epoxyharsen met uitstekende mechanische eigenschappen. Viscositeit ca. 550 mPas bij 25 ºC.
Verlijmend injecteren volgens CUR aanbeveling 56, klasse I1 en I2
IR Constructief TX
Een oplosmiddelvrije pasteuze injectiehars op basis van gemodificeerde epoxyharsen met uitstekende mechanische eigenschappen. Zeer geschikt voor bredere scheuren in beton en metselwerk.
Verlijmend injecteren van bredere scheuren  volgens CUR aanbeveling 56, klasse I1 en I2.
IR Constructief LT
Een oplosmiddelvrije injectiehars op basis van gemodificeerde epoxyharsen met uitstekende mechanische eigenschappen, zelf bij lagere temperaturen. Viscositeit ca. 250 mPas bij 25 ºC.
Verlijmend injecteren volgens CUR aanbeveling 56, klasse I1 en I2 bij lagere temperaturen. (2-3 ºC)
   
Polyurethaanhars gebonden systemen PDS+MSDS
 
IR Waterstop
Polyurethaanhars die reageert in contact met water onder toevoeging van een katalysator tot een polyurethaanschuim met gesloten celstructuur. Geschikt voor het blokkeren van kleine en grote waterstromingen. Reactietijd is instelbaar met de katalysator.
Injecteren van lekkages en het blokkeren van grote waterstromingen
IR Waterstop-Flex
Polyurethaanhars die reageert in contact met water onder toevoeging van een katalysator tot een flexibel polyurethaanschuim met gesloten celstructuur. Geschikt voor het blokkeren van kleine en grote waterstromingen. Reactietijd is instelbaar met de katalysator.
Injecteren van scheuren die onderhevig zijn aan zettingen en bewegingen.
IR Flexibel
Oplosmiddelvrije, laag viskeuze, licht elastische afdichtende injectiehars voor het afdichtend injecteren overeenkomstig CUR Aanbeveling 56, klasse I-2. Verder bij uitstek geschikt voor het injecteren van de INJECTO slang
Het afdichtend injecteren van scheuren volgens CUR Aanbeveling 56, Klasse I-2.
IR Flexibel LV
Oplosmiddelvrije, zeer laag viskeuze, licht elastische afdichtende injectiehars voor het afdichtend injecteren overeenkomstig CUR Aanbeveling 56, klasse I-2.
Het afdichtend injecteren van scheuren volgens CUR Aanbeveling 56, Klasse I-2.
IR Grondinjectie PU
Polyurethaanhars die reageert in contact met water onder toevoeging van een katalysator tot een polyurethaanschuim met gesloten celstructuur. Zeer geschikt voor stabiliseren van losse grond in combinatie met het blokkeren van waterstromingen i.v.m. relatief hoge druksterkte die wordt verkregen.
Injecteren van lekkages, het blokkeren van grote waterstromingen en het stabiliseren van losse grond.
 
Gelsystemen PDS+MSDS
 
IR Gel
Oplosmiddelvrije, laag viskeuze injectiehars op basis van een volledig acrylamide vrije polyacrylaathars met een zeer hoog vaste stofgehalte en optimale reversibilitiet.
Scherminjecties en het afdichtend injecteren van lekkages in bouwconstructies.
IR Gel Superflex
Oplosmiddelvrije, laag viskeuze polymeerversterkte hydrostructuurhars op basis van een volledig acrylamide vrije polyacrylaathars met een zeer hoog vaste stofgehalte en optimale reversibilitiet. Uitstekend taaielastisch in uit gereageerde toestand.
Scherminjecties en het afdichtend injecteren van lekkages in bouwconstructies. Het afdichtend injecteren van tunnelelementen en dilatatievoegen.