Diensten
Afbeelding EPCE

TWINDUR

 
Onder de merknaam TWINDUR levert EPCE diverse vloerafwerkingssystemen op basis van hoogwaardige gemodificeerde polyurethaanharsen. De keuze tussen een polyurethaan- of epoxyharsgebonden vloerafwerking is sterke afhankelijk van het toekomstige gebruik van de vloer.  De visuele eigenschappen en slijtvastheid zijn voor beide systemen nagenoeg gelijk, toch adviseert EPCE voor een woning, kantoor of bijvoorbeeld een museum altijd een polyurethaan gietvloer toe te passen, omdat polyurethaan hardelastisch is. Bijvoorbeeld bij nieuwbouwprojecten of heel oude panden is een eventuele zetting vanuit de ondergrond mogelijk. Epoxy zou direct scheuren, omdat het materiaal hard en star is, terwijl een polyurethaan gietvloer door zijn (hard)elastische eigenschap enigzins scheuroverbruggend is. Verder is een polyurethaan vloer meer contactgeluidremmend dan een epoxy vloer, denk hierbij aan bijvoorbeeld loopverkeer. Verder voelt een polyurethaan warmer aan dan epoxy en is daardoor prettiger in gebruik, vooral in woningen, kantoren, showrooms e.d. Met andere woorden: indien de keuze op een gietvloer valt, neem altijd een polyurethaan voor ruimten waar esthetische eigenscahppen belangrijk zijn, zoals een showroom, musea, woningen, kantoren etc. Een epoxy vloer is echter heel geschikt voor industriële toepassingen, werkplaatsen, bedrijfhallen etc.
 
PURCHEM systemen
Product omschrijving
Toepassingsgebied
 
 
 
 
 
 
 
TWINDUR Coating TP
Een transparante topcoating op basis van watergedragen kunstharsen. Zeer geschikt als topcoating op TWINPOX giet- en troffelvloeren. Verbruik ca. 0,12 kg/m2.
Vloerafwerking,
coatinglagen
TWINDUR Gietvloer Dun
Een dun vloeibare, zeer goed verwerkbare gietvloer op basis van polyurethaanharsen. Geschikt voor applicatie in laagdikten van 1-2 mm. Allround chemisch resistent.
Vloerafwerking,
coatinglagen
TWINDUR Gietvloer
Een zeer goed verwerkbare gietvloer op basis van polyurethaanharsen. Geschikt voor applicatie in laagdikten van 2-3 mm. Allround chemisch resistent.
Vloerafwerking,
coatinglagen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(top)